Hozzávalók:
a tésztához
25dkg durum liszt
25dkg tk tönkölybúzaliszt
7dkg kókuszvirág cukor vagy 10 dkg cukor
1tk só
25dkg vaj
1db sütőpor
1db tojás
1db tojássárgája-fehérje lekenésre
3ek tejföl
10dkg szeletelt mandula
a töltelékhez
1kg cseresznye-magozva
7dkg kókuszvirág cukor vagy 10 dkg cukor
1tk fahéj-őrölt
1db vaníliás pudingpor-főzhető
2,5dl vörösbor
Elkészítés:
A liszteket összeszitáltam majd a hideg felkockázott vajjal elkevertem. Hozzáadtam a cukrot, sót, sütőport majd a tojásokkal és tejföllel összeállítottam a tésztát.
Zárható tálban hűtőszekrényben pihentettem míg a cseresznyét kimagoztam és elkészült a töltelék.
A tésztát két részre vettem, az egyik adta az alsó lapot amit egy 26x37 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, rászórtam a mandula felét, ráhalmoztam a tölteléket, és a maradék tésztából nyújtás után 1,5 cm-es csíkokat vágtam, berácsoztam vele a tölteléket. A maradék tojás fehérjével megkentem a tésztát és rákerült a maradék mandula is. -Igy nem igényel a teteje tálaláskor cukrozást.
180°C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsült
töltelék:
A cseresznyét beleforgattam a cukorba, majd egy kicsit állni hagytam. Miután levet eresztett, leszűrtem és a levet kiegészítettem vörösborral 3dl-re. Ezt csomómentesre kevertem a pudingporral, a többi hozzávalóval felfőztem. Kicsit kihűtöttem és rákevertem a cseresznyére, alaposan beleforgattam, hogy az ízek átjárják.
A módosításon átesett recept ötlet itt
étkészletek tálaláshoz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése