Gyümölcsös keverteknél is érdemes a finom lisztet lecserélni, ízvilágban nem kapunk rosszabbat, sőt.
Hozzávalók:
18dkg durum liszt
18dkg tk tönkölybúzaliszt
18dkg cukor
30dkg vaj
8db tojás
1db vanílíás cukor
1tk fahéj
1csg sütőpor
80dkg cseresznye-magozva
5dkg szeletelt mandula
Elkészítés:
A tojások sárgáját, cukrot, puha de nem olvasztott vajat krémesre kevertem.
A liszteket a sütőporral összekevertem.
A tojások fehérjét kemény habbá vertem.
A kimagozott cseresznyét összekevertem a fahéjas vaníliás cukorral.
Majd a liszt felét a tojásos masszához adtam a másik felét a felvert tojásfehérjével váltakozva.
Sütőpapírral bélelt 26x37 cm-es tepsibe simítottam a tészta felét, majd rá a fele cseresznyét, majd a maradék tésztát és a maradék cseresznyét.
Tetejét szeletelt mandulával megszórtam-porcukrozás helyett.
180°C-ra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsült.
Félig a tepsiben kihűtöttem majd rácsra téve tovább hűlt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése