Diós, mákos, szilvás sütemény liszt nélkül, ch csökkentetten.
Nagyon laktató és finom sütemény.
Hozzávalók:
a tésztához
10dkg mák-darálva
10dkg dió-darálva
7db tojás sárga
6g sütőpor
1dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
a szilvás réteghez
1kg szilva-magozva
40g vaníliás pudingpor
2dkg zselatin
a dió habhoz
7db tojás fehérje
10dkg dió-darálva
2dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
2dkg zselatin
a dió habhoz
7db tojás fehérje
10dkg dió-darálva
2dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
Elkészítés:
-A tésztához a tojássárgát összekevertem a cukorhelyettesítővel majd belekevertem a diót, mákot, sütőport.
-Egy kivehető aljjal rendelkező 25x25 cm-es sütőformába simítottam a tésztát és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 10 percig sütöttem, majd ráöntöttem a szilvás réteget, tovább sütöttem kb 10 percig, ezután rákerült a dióhabos réteg is amivel további 10 perc sütés következett.
-A szilvás réteghez apróra vágtam a szilvát, megpároltam, beleöntöttem a zselatin port, puding port, kicsit még átkevertem, majd míg hűlt kocsonyás állagú lett. Így került az alsó tészta rétegre.
-A dióhabhoz a tojásfehérjével, cukorhelyettesítővel habot vertem, beleforgattam a diót, rásimítottam a félig átsült tésztára és tovább sütöttem.
Ötlet itt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése