Hozzávalók:
30dkg tönköly liszt világos
15dkg rétes liszt
2dl tej
2dkg élesztő-friss
1db tojás
1db tojás sárga
8dkg cukor
5dkg vaj
tetejére szezámmag
Elkészítés:
-Kevés langyos tejben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt.
-Felfutott.
-Az átszitált lisztben elkevertem a felfutott élesztőt, tojásokat, puha vajat, cukrot, tej hozzáadagolásával tésztává dagasztottam.
-Lezárt tálban duplára kelesztettem, majd munkalapra fordítva átgyúrtam.
-16 db-ra osztottam, gombóccá formáztam és egy 25x25 cm-es kivehető aljjal rendelkező sütőformába rakosgattam. ( a forma nem igényelte a kikenést, vagy a sütőpapíros kibélelést )
-kb fél órát még kelesztettem, vízzel lefújtam, szezámaggal szórtam, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsült.
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a Sütnifözni Konyhafelszerelési webshop
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése