süteményes dobozban sokáig eltartható |
Hozzávalók:
a tésztához
25dkg tönkölybúza liszt világos
25dkg tk rozsliszt
12,5dkg méz
25dkg cukor
12,5dkg vaj
3db tojás
2ek mézeskalács fűszerkeverék
1kk szódabikarbóna
1/2 citrom leve és reszelt héja
díszítéshez
3db tojás fehérje
30dkg cukor
elkészültekor is puha |
Elkészítés:
-Felolvasztottam a mézet a vajjal, majd langyosra hűtöttem.
-Tojásokat összekevertem a cukorral, citrommal és a mézes keverékhez adtam.
-Az átszitált liszteket összekevertem, hozzáadtam a mézeskalács fűszert, szódabikarbónát, majd több részletben a mézes-tojásos alaphoz kevertem. Alaposan összedolgoztam.
-Zárt tálban éjszakára pihentettem.
-Másnap enyhén lisztezett kézzel diónyi gombócokat formáltam a tésztából, sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgattam, egymástól kicsit távolabb.
-170°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsült.
-Gőz fölött felvertem a tojásfehérjét cukorral és beleforgattam a kihűlt puszedlikat .
-Sütőpapíros tepsin megszáradtak.
-Jól záródó dobozban eltartható az elkészültekor is puha mézes puszedli.
eszközök sütéshez főzéshez |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése