Hozzávalók:
a tészta
50dkg háztartási keksz-darált
4dkg kakaópor
20dkg cukor
1db vanília rúd kikapart magja
3dl tej
2tk rum
a töltelék
20dkg gesztenye massza
7dk cukor
10dkg vaj
1tk rum
20dkg meggy befőtt-magozott
6dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
-A tésztához a kekszet összeforgattam a cukorral, vaníliával, kakaóval, rummal és a tejet hozzáadva tésztává formáztam, majd ketté vettem.
-A töltelékhez a felengedett gesztenye masszát összekevertem a cukorral, vajjal, rummal.
-Kinyújtottam az egyik adag tésztát egy sütőpapíron, majd rákentem a töltelék felét és rászórtam a lecsepegtetett meggy felét.
-A hosszanti oldalánál fogva feltekertem, majd a papírra kókuszreszeléket szórtam amin a tekercset néhányszor átgurgattam.
-A másik adag tésztát is így készítettem el.
- Alufóliába csomagolva éjszakára hűtőszekrényben áthűlt.
-Hidegen könnyen szeletelhető.
-Akár ajándékba is adható szép csomagolásba öltöztetve.
-Akár ajándékba is adható szép csomagolásba öltöztetve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése