Hozzávalók:
25dkg tönkölybúza liszt
10dkg dió-darálva
10g sütőpor
1tk fahéj
1tk gyömbér
1tk szerecsen dió
1tk kardamon
10dkg cukor
1dl olaj
15dkg mascarpone
2db tojás
Elkészítés:
-A lisztet, sütőport, diót, és az őrölt fűszereket összevegyítettem.
-A tojást habosra kevertem cukorral, olajjal és a mascarponével, hozzáadtam a lisztes - fűszeres keveréket, alaposan összeforgattam.
-17 cm-es fenyőfa formába öntöttem.
-Ebből az adagból 2db fenyőfa készült.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsült.
Ünnepek előtt elkészíthető néhány napig süteményes dobozban eltartható.
eszközök sütéshez főzéshez
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsült.
Ünnepek előtt elkészíthető néhány napig süteményes dobozban eltartható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése