Medvehagymás mini zsemle reggelihez, húsvéti sonka mellé, krémekhez kencékhez
Hozzávalók:
50dkg liszt
2,5 dl tej
1tk cukor
2,5 dkg élesztő-friss
1ek só
0,5 dl olaj
10 dkg tejföl
2csg medvehagyma-finomra aprítva
10dkg magkeverék ( fehér/fekete szezám mag, lenmag )
Elkészítés:
- Kevés tejben cukorral elkevertem az élesztőt, megvártam míg felfut.
- Liszthez adtam a sót, apróra darált magkeveréket, olajat, maradék tejet.
- Tejfölben elkevertem az aprított medvehagymát, a lisztes keverékhez adtam, a felfutott élesztővel együtt.
- Mindezeket alaposan összedagasztottam, míg az edény falától el nem vált.
- Kelesztő tálban kb 1 órát kelesztettem.
- Miután megkelt 16 db-ra osztottam, kigömbölyítettem.
- Sütőpapírral leterített Sütőlapra rakosgattam, kb fél órát még kelt.
- 200°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sült, majd 180°C-ra mérsékelt hőn még 20 percig
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése