Hozzávalók
Tésztához
25dkg finom liszt
15dkg rétes liszt
9dkg vaj
63g tojás ( 1 db )
2tk só
1tk cukor
2dl tej
2dkg élesztő friss
Töltelékhez
15dkg zöld fűszeres sajtkrém
10dkg medvehagyma
őrölt bors
Elkészítés
- Kevés cukros tejben felfuttattam az élesztőt.
- Keverőtálba szitáltan a liszteket, hozzáadtam az élesztős tejet, tojást, sót, maradék tejjel tésztává gyúrtam, apránként hozzá adtam a puha vajat.
- Meleg helyen duplájára kelesztettem.
- Közben elkészítettem a tölteléket, a medvehagymát apróra vágtam, sajt krémmel borssal összekevertem.
- Mikor megkelt nyújtólapon átdolgoztam.
- 12 db gombócra osztottan, átgyúrtam.
- Minden gombócot kb 13x17 cm téglalapra nyújtottam, egyik hosszanti oldalát közepéig 1 cm csíkokra vágtam.
- Másik oldalára tölteléket halmoztam.
- Töltelékre ráhajtotta a tésztát, majd a csíkokat a hengerre hajtottam.
- Karikává formáltam.
- Kizsírozott muffon formába kerültek.
- Szoba hőmérsékleten 20 percet még kelt.
- 180°C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül.
blog04 kuponnal
2022.04.10-ig 12. 000 Ft vásárlás fölött 5% kedvezménnyel vásárolható minden termék
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése