Medvehagyma a tavasz friss fűszere
Medvehagyma pesto
Sültek mellé fűszeres kalácsokhoz sonkához zsemléhez ízes kence
Hozzávalók
7 dkg medvehagyma
3,5dkg fenyőmag
6dkg parmezán sajt
1tk só
2gerezd fokhagyma
1dl oliva olaj
bors
Elkészítés
- Fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítottam, majd az összes többi hozzávalóval késes aprítóban alaposan összeaprítottam.
Medvehagymás vaj
Reggeli zsemléhez vagy sültek mellé kellemes ízesítő
Hozzávalók
12dkg vaj
5dkg medvehagyma
só, bors
Elkészítés
- Puha vajat kihabosítottam a nagyon apróra összevágott medvehagymával, sóval borssal.
- Kis adagokra osztva könnyen használható könnyen hozzáférhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése