Magos fűszeres kalács
Húsvéti sonkához pestohoz fűszeres vajhoz nagyon jól illik
Hozzávalók
60dkg liszt
2,5dl tej
2,5dkg élesztő-friss
1tk cukor
2db tojás
9dkg vaj
1ek só
15dkg magkeverék
5g bazsalikom-szárított
bors
Elkészítés
- Kevés langyos cukros tejben felfuttattam az élesztőt.
- Átszitált liszthez adtam az élesztős tejet, tojást, bazsalikomot, borsot, tejet, sót.
- Magkeveréket aprítóban felaprítottam így került a tésztába.
- Hozzáadtam a puha vajat.
- Alaposan összedolgoztam.
- 1 órát kelesztettem.
- Munkalapon átgyúrtam.
- 3 részre osztottam, majd minden részt további 6 adagra
- Mind a 18 gombócot kb 40 percig pihentettem.
- 6 gombócból rudat sodortam amit
- kosárfonással összefontam, ahol már nem lehetett ott a 3-3-3-3 ágat csak simán összefontam és ezeket a végeket befordítottam a közepe alá kialakítva a gömb formát.
- A további kétszer hat gombóc is így készült el.
- Tojásos tejjel lekentem ( hozzá tojás a két darabból kihagytam )
- 180˘-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsült
Sütéshez eszközökben partnerem a Sütnifőzni Konyhafelszerelési Webáruház |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése