Hozzávalók:
a tésztához
12dkg DW sütemény liszt
12dkg tönköly liszt világos
4db tojás
16dkg vaj
18dkg joghurt-natúr
12g sütőpor
5,5dkg dió-durvára vágva
5,5dkg csoki csepp
1db zöld citrom leve és héja
3dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
(vagy 12dkg cukor )
sárgabarack
sárgabarack lekvár
dió
a krémhez
35 dkg joghurt-natur
2tk zselatin
20dkg sárgabarack
Elkészítés:
-A tojást, cukorpótlót, vajat, joghurtot habosra kevertem, majd hozzáadtam a sütőporos liszteket, végül a durvára vágott diót, csokicseppet.
-25x25cm-es kivehető aljjal rendelkező sütőformába simítottam, majd 16 db felezett sárgabarackkal kiraktam a masszát, kevés sárgabarack lekvárt cseppentettem a barackmag helyére, amibe fél dió darabot nyomtam.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsült.
Miután kihűlt a krémet rásimítottam, néhány óra hűtést igényelt.
-A krémhez a darabolt sárgabarackot összeturmixoltam, belekevertem a joghurtba, kevés vízben elkevert zselatin öntöttem hozzá.
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése