A diós pogácsa mellett a krumpliprósza is táj jellegű étel.
Minél vékonyabb a tepsiben a tészta annál ropogósabb prósza készíthető.
Ez most kemencében készült, de sütőben is elkészíthető csak az íze nem ugyan az.
A recept csak ennyi: egy kis krumpli, egy kis kefir, egy kis liszt, ízlés szerint só.
Hozzávalók:
80dkg burgonya
20dkg liszt
40dkg kefir
ízlés szerint só
Elkészítés:
-A burgonyát lereszeltem, majd belekevertem a kefirt, (gyorsan hogy ne barnuljon meg ) sót, lisztet.
-Egy laza állag lesz ebből, egy nagyon híg galuska és a sűrű palacsinta tészta kötött valahol fél úton.
-Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem és megsütöttem a forró kemencében.
-Fogyasztható önmagában, salátával, köretként húsok mellé.
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
-Fogyasztható önmagában, salátával, köretként húsok mellé.
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése