Hozzávalók:
a tésztához
40dkg tönköly liszt világos
18dkg vaj
2,5dkg DW 1:4 negyedannyi cukorpótló
(vagy 10dkg cukor )
1db zöld citrom héja, leve
2db tojás sárga
5ek szeder lekvár
a szeder szószhoz
35dkg szeder
2,5dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
05dl víz
2ek étkezési keményítő
1mk kardamon
a krémhez
1csg krémes krémpor
8dl tej
50dkg mascarpone
20dkg joghurt-natúr
3dkg DW1:4 negyedannyi cukorpótló
2tk zselatin por
Elkészítés:
-A linzer alaphoz a lisztet vajjal, cukorpótlóval, reszelt citromhéjjal elmorzsoltam majd a tojássárgával, citrom lével összeállítottam a tésztát.
-Ketté vettem, az egyik adagot belesimítottam egy 25x25 cm-es formába, megkentem szeder lekvárral, ráfeketettem a másik kinyújtott lapot.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsült.
-Miután kihűlt, ráöntöttem a kihűlt szeder szószt.
-Szeder szószhoz a szedret összemelegítettem a cukorpótlóval, vízzel, kardamonnal, mikor megpuhult turmixoltam, belekevertem az étkezési keményítőt, besűrítettem.
-A krémhez a krémes krémport hideg tejjel csomómentesre kevertem, a szederszószos linzerre öntöttem.
-A mascarponet, joghurtot, cukorpótlót és a kevés vízben megdermesztett-felmelegített zselatint összekevertem és a sárga krémre öntöttem.
-Éjszaka hűtőszekrényben áthűlt.
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése