Hozzávalók:
a tésztához
25dkg tönköly liszt világos
2dkg élesztő
1dl tej
2dkg cukor
5dkg vaj
a hajtogatáshoz
10dkg vaj
2dkg tönköly liszt világos
a töltelékhez
25dkg natúr krémsajt
1db tojás
1csg snidling
2dkg liszt
só bors
Elkészítés:
-Langyos tejben a cukorral elkevertem az élesztőt, felfutott.
-A tészta hozzávalóit a felfutott élesztővel összeállítottam.
-Duplájára kelesztettem.
-A hajtogatáshoz a puha vajat összekevertem a liszttel, majd a vékonyra nyújtott, megkelt tésztára kentem.
-Harmadoltam a tésztát ( szemmel ) a két szélső harmadot középsőre hajtottam.
-20 perc pihentetés után nyújtottam majd ismételtem a hajtogatást.
-Újabb 20 perc pihentetés, majd kb 1/2 cm-re nyújtottam a tésztát.
-A töltelék hozzávalóit összekevertem és a tésztára kentem.
-Hosszabbik oldalánál fogva feltekertem és fél órára hűtőszekrénybe tettem.
-Felszeleteltem kb 2 cm-es korongokra.
-Sütőpapírral leterített sütőlapra sorakoztattam majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése