Hozzávalók:
30dkg tönkölybúza liszt világos
2dkg élesztő-friss
6dkg cukor
2dl tejszín
csipet só
50dkg meggy-magozva
meggylekvár
tetejére tojás lekenésre
krokánt szórásra
Elkészítés:
-Kevés langyos tejszínben és cukorban elkevertem az élesztőt.
-Miután felfutott összekevertem a sós, cukros liszttel és a maradék tejszínnel.
-Duplájára kelesztettem.
-A megkelt tésztát kettőbe vettem, mindkét gombócot téglalappá nyújtottam, megkentem lekvárral, rászórtam a meggyet, feltekertem.
-A két rudat lazán összefontam, még 30 percet pihentettem, tojással lekentem, krokánttal megszórtam és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése