Hozzávalók:
a vaníliafagylalthoz
5db tojássárga
5dl tej
2dl tejszín
3dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
2db vanília rúd
a csokifagylalthoz
5db tojássárga
5dl tej
2dl tejszín
3dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
15dkg étcsokoládé
2dkg kakaópor
Elkészítés:
-A vanília fagylalthoz a tejet forróra melegítettem a kikapart vaníliamagokkal, majd kihűtöttem.
-A tojássárgát, cukorhelyettesítőt, tejszínt összekevertem majd hozzáöntöttem a vaníliás tejet.
-Folyamatos keverés mellett tűzhelyen besűrítettem.
-Hideg víz fürdőben kihűtöttem, folyamatos keverése közben.
-Mikor teljesen kihűlt, tetejére fóliát raktam és éjszaka hűtőszekrényben áthűlt.
-Másnap fagylaltgépben kikevertem.
-Fagylaltgép hiányában, a kihűlt krémet fagyasztóba kell tenni és 1-2 óránként át kell keverni míg a kívánt állagot eléri.
-A csokifagylalt elkészítése ugyan az mint a vaníliafagylalté, a tojássárgához kevertem az olvasztott csokoládét és a kakaóport.
-A többi lépés ugyan az.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése