Hozzávalók:
a tésztához
40dkg tönkölybúza liszt
20dkg vaj
12dkg cukor
3db tojássárga
1db citrom reszelt héja
1db vanília kikapart magja
a töltelékhez
10dkg szeletelt mandula
l2ek ribizli lekvár
6ek áfonya lekvár
a tetejére
3dkg szeletelt mandula
Elkészítés:
-A tésztához lisztben elkevert cukorban elmorzsoltam a vajat, hozzáadtam az ízesítőket, majd a tojássárgával tésztává formáztam.
-Zárt tálban 1 órát hideg helyen pihentettem.
-Az áthűlt tésztát négy egyforma részre osztottam, majd kinyújtottam és egy kivehető aljjal rendelkező tepsibe simítottam aminek a mérete 25x25 cm
-Megkentem a ribizli lekvár felével és szórtam rá a szeletelt mandulából.
-A következő tésztát kinyújtottam, ráraktam a rétegre, áfonya lekvárral megkentem, kevés mandula került rá.
-Majd a következő tészta lap következett, ribizli lekvárral megkentem, rákerült a szeletelt mandula.
-Befedtem a negyedik nyújtott tésztával, amire szórtam még egy kevés szeletelt mandulát.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsült.
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése