Hozzávalók:
a tésztához
32dkg tönköly búza liszt világos
8dkg rétes liszt
1,5dkg élesztő-friss
7dkg cukor
7dkg vaj
1,5dl tej
1db tojás
lekenésre
1db tojás
1ek tej
a töltelékhez
20dkg mák-darálva
6dkg cukor
10dkg aszalt meggy
1db citrom leve és reszelt héja
6ek áfonya lekvár
1,5dl tej
Elkészítés:
-Kevés tejjel kicsi cukorral felfuttattam az élesztőt, majd a hozzávalókból tésztát dagasztottam.
-Meleg helyen duplájára kelesztettem.
-Munka lapon átgyúrtam majd kinyújtottam kb 70x30 cm-re.
-Rákentem a mákos tölteléket, majd hosszabbik oldalánál fogva feltekertem.
-Kivajazott koszorú formába csavartam.
-Meleg helyen fél órát kelesztettem, majd lekentem a tojásos tejjel.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsült.
Töltelék: a mákot összekevertem a cukorral, reszelt citrom héjjal, belekevertem az aszalt meggyet.
-Forró tejjel leöntöttem belekevertem a citrom levét és a lekvárt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése