Hozzávalók:
32dkg tönkölybúza liszt világos
15dkg Pekándió-darálva
16dkg cukor
20dkg vaj
1db tojás
1tk gyömbér
1tk szegfűszeg
1tk kardamon-zöld
Elkészítés:
-A lisztet összeforgattam a cukorral, darált dióval, őrölt fűszerekkel, elmorzsoltam benne a vajat, tojás hozzáadásával tésztává formáztam.
-Egy órát hűtőszekrényben pihent, enyhén lisztezett munkalapon kb fél cm vastagra nyújtottam, majd karácsonyi kiszúrókkal kiszúrtam a mintákat.
-Lehulló darabokat újra összegyúrva, ismét kiszúrtam.
-Sütőpapíros sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsült. Zárt dobozban sokáig eltartható a már elkészültekor is puha és finom keksz.
-Sütőpapíros sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsült. Zárt dobozban sokáig eltartható a már elkészültekor is puha és finom keksz.
-A kiszúró méretétől függ hány darab készül.
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu Konyhafelszerelési webshop
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu Konyhafelszerelési webshop
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése