Hozzávalók:
a tésztához
50dkg tönkölybúza liszt
15dkg vaj
9dkg cukor
csipet só
24dkg tejföl
a töltelékhez
40dkg gesztenyemassza cukrozott
3dkg vaj
15dkg magozott meggy
Elkészítés:
-A lisztet elkevertem a sóval, cukorral, vajjal elmorzsoltam, majd tejföl hozzáadásával tésztává gyúrtam.
-1 órát hűtőben pihentettem, majd 2 részre osztottam a tésztát.
-Enyhén lisztezett munkalapon téglalapra nyújtottam, majd a vajjal összekevert gesztenyemassza felét a kinyújtott tésztára kentem, megszórtam a meggy felével.
-Hosszabbik oldalánál fogva feltekertem, majd kb 2 cm-es darabokra vágtam.
-Sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése