Eszközök Sütéshez Főzéshez

Sütnifőzni Konyhafelszerelési Webáruházban vásárláshoz kupon:BLOG24 15000 Ft kosárérték felett

2016. 07. 31.

Pávaszem-ch csökkentetten





Pávaszem diós és mákos töltelékkel, ch csökkentetten.

Hozzávalók:

a tésztához
34dkg      ch csökkentett  liszt-DW sütemény liszt
34dkg      tönkölybúza liszt világos
5db          tojás sárgája
2,5dkg     élesztő-friss
3,5dl        tej
5dkg       DW 1:4-ben negyedannyi cukorhelyettesítő
24dkg     vaj
1tk          cukor



a diós töltelékhez
3db           tojás fehérje
12dkg      dió-darálva
4dkg         DW 1:4-ben negyedannyi cukorhelyettesítő



a mákos töltelékhez
3db          tojás fehérje
12dkg      mák-darálva
4dkg        DW 1:4-ben negyedannyi cukorhelyettesítő


70dkg meggy-magozva
meggy lekvár

**a ch csökkentett liszt több folyadékot vesz fel


Elkészítés:

-Tésztához  a liszteket összeszitáltam,  elmorzsoltam benne a vajat,  hozzáadtam a kevés tejben cukorral felfutott élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztává formáztam.
-Négy cipóba osztottam, téglalapra nyújtottam, meggy lekvárral megkentem, mindkét hosszanti  oldalán sorba sorakoztattam a meggyet, a tészta szélét ráhajtva  feltekertem mindkét oldalról egymással szembe, középen kb 2,5 cm helyet hagyva. 
-Ide került a  mák ill. a dió töltelék (2db diós és 2db  mákos lett az adagból)

-A töltelékekhez az összes tojásfehérjét felvertem, ketté osztottam  egyikbe a diót és a cukorhelyettesítőt kevertem a másikba a mákot és a cukorhelyettesítőt. Ezekkel töltöttem a feltekert rudak közepét.
-Sütőpapírral bélelt tepsiben, 190°C-ra előmelegített sütőben kb 45 perc alatt megsült.


Eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop



2016. 07. 24.

Jeges desszert





Hűsítő  desszert a meleg nyári napokban.

Hozzávalók:


40dkg   görög joghurt
5dkg     szeder
5dkg     ribizli
5dkg     málna
ízlés szerint cukor


Elkészítés:


-A joghurtban elvertem a cukrot beleöntöttem a szilikon formákba 
majd belepotyogtattam a gyümölcsöket.
-Fagyasztóban áthűlt néhány óra alatt.
-Fogyasztás előtt néhány perccel ajánlott  kivenni hogy kicsit engedjen, majd lefordítottam róla a  rugalmas formákat.








2016. 07. 20.

Szedres pite




Hozzávalók:


a tésztához
8dkg    ch csökkentett lisz-DW sütemény liszt
8dkg    tönkölybúza rétes liszt
                    (vagy 16dkg finom liszt)
5dkg    mandula darálva
15dkg  vaj
2dkg    DW1:4 cukorhelyetesítő
                   (vagy 8dkg cukor)
1db      tojás
1/2      citrom leve és reszelt héj

a krémhez
3dkg     DW1:4 cukorhelyettesítő
                  (vagy 12 dkg  cukor)
4db       tojás sárga
5dkg     étkezési keményítő
5dl        tej
1db       vanília rúd kikapart magjai

tetejére  
30dkg   szeder



Elkészítés:

-Az összeszitált liszteket, a cukorhelyettesítővel  a hideg vajjal elmorzsoltam, hozzáadtam a  mandulát, citrom héját,  levét, tojással tésztává formáztam.
-Fél órára hűtőszekrényben pihent, majd kinyújtottam és egy  24 cm -es átmérőjű kivehető aljjal rendelkező  piteformába simítottam.
-180°C ra előmelegített sütőben sütőpapírra borított  kerámia sütőbab nehezékkel  10 percig sütöttem, majd ezt  eltávolítva még kb 5-6 percig sült.
-Miután kihűlt, ráöntöttem a krémet, megszórtam  szederrel, 1-2 óra  hűtés után fogyasztható.

-Krémhez  a tejet a vanília magjaival felforraltam.
-Csomómenetesre kevertem a tojás sárgákat a cukorhelyettesítővel és az étkezési keményítővel.
-A  tejet a tojásos keverékhez öntöttem, folyamatos keveréssel, lassú tűzön besűrítettem.
-Miután langyosra hűlt a megsült tésztára öntöttem.























2016. 07. 14.

Kelt cseresznyés pite-ch csökkentett





Hozzávalók:


15dkg   ch csökkentett liszt-DW-sütemény  liszt
15dkg   tönköly liszt              
                   (vagy   30dkg   finom liszt)
2dkg    élesztő-friss
2db      tojás
1tk       só
1tk       cukor
3dkg    vaj
3,5dl    tej
3dkg    DW1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
                 (vagy 12dkg  cukor)
70dkg  cseresznye-magozva
10dkg  süthető csokicsepp-opcionális

opcionális
5dkg    mogyoró forgács
3dkg    kókuszreszelék


Elkészítés:

-1dl-tejben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, felfutott. 
-Az átszitált lisztben elkevertem a sót, cukorhelyettesítőt, hozzáadtam a felfutott élesztőt, olvasztott vajat, tojást.
-A tej hozzáadásával galuska sűrűségűre kevertem, belekerült a csokicsepp majd meleg helyen duplájára kelesztettem.
-Miután megkelt a tészta, egy 20x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, elosztottam rajt a cseresznyét, megszórtam  mogyoróforgáccsal és a kókuszreszelékkel.
-Még 30 percet kelesztettem, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsült.
-A recept innét  amit ch  csökkentettre alakítottam.

**a ch csökkentett lisztek több folyadékot vesznek fel.

Sütéshez, tálaláshoz eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop



                                                                      emeletes kínáló tál innét


2016. 07. 10.

Lime-parfé

Hozzávalók:

4db    lime
2dkg  DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
                  (vagy 10dkg  cukor)
0,5dl  víz
3db    tojás
2dl     habtejszín



Elkészítés:

-A lime-ot kifacsartam,  felforraltam a cukorhelyettesítővel és a vízzel.
-A tojásokat  habverővel kicsit kihabosítottam, majd hozzáadtam a a forró szirupot,  gőz fölött  kevergetve sűrűre főztem.
-Hideg víz fürdőbe  állítottam az edényt, a  sűrű krémet kevergetve hűtöttem, majd belekevertem a keményre vert tejszínhabot.
-Miután kihűlt, fagyasztást tűrő formákba adagoltam és  mélyhűtőben  kifagyasztottam.

Eszközökben partnerem:www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop





2016. 07. 03.

Kapros-túrós lepény ch csökkentetten.



Hozzávalók:

a tésztához
10dkg    ch csökkentett liszt-DW-sütemény liszt
10dkg    tönkölybúza liszt
                  (vagy 20dkg finom liszt)
8dkg      sertés zsír
1,5dkg   élesztő-friss
1tk         só
1dkg     DW4:1 negyedannyi cukorhelyettesítő
                   (vagy 4dkg  cukor)
15dkg   tejföl



a töltelékhez
90dkg    krémtúró
1tk        só
8dkg     vaj
2dkg     DW4:1 negyedannyi cukorhelyettesítő
                 (vagy  8dkg cukor)
3db       tojás sárgája
4db       tojás fehérje
2dkg     tönkölydara
1csokor kapor-aprítva

tetejére
1db      tojássárgája
3dkg    tejföl






Elkészítés:


-A tésztához a liszteket összeszitáltam, belekevertem a sót, cukrot, elmorzsoltam benne  a zsírt, élesztőt, tejföl hozzáadásával tésztává formáztam.
-A töltelékhez a túróval  elkevertem a sót, cukrot, tojássárgát, olvasztott vajat, tönkölydarát, kaprot, felvert tojásfehérjével lazítottam.
-Egy 24x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem, majd a kinyújtott tésztát belesimítottam.
-Ráöntöttem a túrós tölteléket, tetejét tojássárgával elkevert tejföllel megkentem.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt megsült.

**a ch csökkentett liszt több folyadékot vesz fel

Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop