Hozzávalók:
a tésztához
8dkg ch csökkentett lisz-DW sütemény liszt
8dkg tönkölybúza rétes liszt
(vagy 16dkg finom liszt)
5dkg mandula darálva
15dkg vaj
2dkg DW1:4 cukorhelyetesítő
(vagy 8dkg cukor)
1db tojás
1/2 citrom leve és reszelt héj
a krémhez
3dkg DW1:4 cukorhelyettesítő
(vagy 12 dkg cukor)
4db tojás sárga
5dkg étkezési keményítő
5dl tej
1db vanília rúd kikapart magjai
tetejére
30dkg szeder
Elkészítés:
-Az összeszitált liszteket, a cukorhelyettesítővel a hideg vajjal elmorzsoltam, hozzáadtam a mandulát, citrom héját, levét, tojással tésztává formáztam.
-Fél órára hűtőszekrényben pihent, majd kinyújtottam és egy 24 cm -es átmérőjű kivehető aljjal rendelkező piteformába simítottam.
-180°C ra előmelegített sütőben sütőpapírra borított kerámia sütőbab nehezékkel 10 percig sütöttem, majd ezt eltávolítva még kb 5-6 percig sült.
-Miután kihűlt, ráöntöttem a krémet, megszórtam szederrel, 1-2 óra hűtés után fogyasztható.
-Krémhez a tejet a vanília magjaival felforraltam.
-Csomómenetesre kevertem a tojás sárgákat a cukorhelyettesítővel és az étkezési keményítővel.
-A tejet a tojásos keverékhez öntöttem, folyamatos keveréssel, lassú tűzön besűrítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése