Hozzávalók:
a tésztához
10dkg ch csökkentett liszt-DW-sütemény liszt
10dkg tönkölybúza liszt
(vagy 20dkg finom liszt)
8dkg sertés zsír
1,5dkg élesztő-friss
1tk só
1dkg DW4:1 negyedannyi cukorhelyettesítő
(vagy 4dkg cukor)
15dkg tejföl
a töltelékhez
90dkg krémtúró
1tk só
8dkg vaj
2dkg DW4:1 negyedannyi cukorhelyettesítő
(vagy 8dkg cukor)
3db tojás sárgája
4db tojás fehérje
2dkg tönkölydara
1csokor kapor-aprítva
tetejére
1db tojássárgája
3dkg tejföl
Elkészítés:
-A tésztához a liszteket összeszitáltam, belekevertem a sót, cukrot, elmorzsoltam benne a zsírt, élesztőt, tejföl hozzáadásával tésztává formáztam.
-A töltelékhez a túróval elkevertem a sót, cukrot, tojássárgát, olvasztott vajat, tönkölydarát, kaprot, felvert tojásfehérjével lazítottam.
-Egy 24x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem, majd a kinyújtott tésztát belesimítottam.
-Ráöntöttem a túrós tölteléket, tetejét tojássárgával elkevert tejföllel megkentem.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt megsült.
**a ch csökkentett liszt több folyadékot vesz fel
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
**a ch csökkentett liszt több folyadékot vesz fel
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése