Hozzávalók:
50dkg tönkölybúzaliszt-vagy finom liszt
2dkg élesztő-friss
2dl tejszín
5dkg vaj
6dkg cukor
1db tojássárgája
1tk só
0,5dl tej
ribizli lekvár
Elkészítés:
-Langyos tejben elkevertem a cukrot, majd belemorzsoltam az élesztőt, felfutott.
-Lisztben elkevertem a sót, maradék cukrot, hozzáadtam a tejszínt, tojást, kidagasztottam, mikor már szépen elvált az edény oldalától beledolgoztam az olvasztott vajat.
-Kelesztő tálban duplájára kelesztettem, majd munkalapon átgyúrtam, enyhén lisztezett felületen nagyra kinyújtottam.
-Megkentem vastagon ribizli lekvárral, két oldalról középre haladva felcsavartam, 3 cm-es darabokra felvágtam-dupla csiga lett.
-A két csiga találkozásánál kihúztam a tésztát így lett szív forma.
-Sütőpapírral leterített sütőlapon még 35 percet kelesztettem, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsült.
Ötlet:Vidék íze
Dagasztás után, nem is kell keleszteni?
VálaszTörlésKedves Tünde! De igen dagasztás után kell keleszteni, ami a leírásban is szerepel, a következő szavakkal:Kelesztő tálban duplájára kelesztettem. De természetesen nyújtólapon letakarva is lehet keleszteni, ki hogy szokta meg.
VálaszTörlés