Hozzávalók:
15dkg finom liszt
10dkg étkezési keményítő
18dkg cukor
25dkg vaj
7db tojás
7g sütőpor
20g kakaópor
1db vanília rúd
3ek sűrített tej
10dkg étcsokoládé
1dl tejszín
2,5dkg vaj
2,5dkg vaj
5dkg földimogyoró krokánt
Elkészítés:
-A cukrot és a vajat habosra kevertem, egyesével hozzáadtam a tojások sárgáját.
-Lisztet összevegyítettem a keményítővel, sütőporral, majd a felvert tojásfehérjével váltakozva a tojásos masszához adagoltam.
-Az így kapott tésztát két részre osztottam.
-Egyikbe belekevertem a vaníliarúd kikapart magját, a másikba a kakaóport.
-Egy 20x20 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem, a fehér tészta egy ötödét belesimítottam.
-Grill fokozaton 200°C-ra előmelegített sütőben kb 4 perc alatt megsütöttem. Miután a sütőből kivettem kb 1 percet hagytam hűlni, majd rásimítottam a barna tészta egy ötödét. Ez a réteg is kb 4 perc alatt megsült.
-A maradék tésztákat is hasonló módon sütöttem meg.
-Mire az egész adag elkészült 5 réteg fehér és 5 réteg barna sült egymásra.
-Sütőpapírral kiemeltem a tepsiből, a papírt lehúztam róla, rácson kihűtöttem.
-Négy egyforma darabra vágtam. Egymásra forgattam a csíkokat, majd sűrített tejjel "összeragasztottam". Alufóliába csomagoltam a hasábot hogy biztosan összeragadjon. (kb 1/2 óra)
-Felforrt tejszínben megolvasztottam a csokoládét, vajt, majd a sütire öntöttem. Krokánttal megszórtam.
Ötlet itt
Ötlet itt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése