Hozzávalók:
a tésztához:
15dkg tönköly liszt-vagy finom liszt
7,5dkg vaj
5dkg porcukor
1db tojássárgája
1mk só
a krémhez:
30dkg mangó-tisztítva
5db zselatin lap
12dk cukor
0,5dl fehér bor
3dl habtejszín
16dkg joghurt
a mázhoz:
1 db színtelen tortazselépor
2dl mangó nektár
0,5dl víz
a tetejére:
csokoládé forgács-opcionális
Elkészítés:
-A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrtam, egy 24x24 cm-es sütőformába nyújtottam, peremet nem képeztem.
-Harminc percre hűtőbe került.
-Majd 200°C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütöttem.
-Amíg a krém készült kihűlt.
-Az apróra vágott gyümölcsöt a cukorral és a borral felforraltam, kb 10 perig főztem.
-A beáztatott, majd kinyomkodott zselatint feloldottam a forró gyümölcsszószban.
-Kevergetéssel kihűtöttem.
-A tejszínből kemény habot vertem és a joghurttal felváltva a kihűlt mangózseléhez adtam.
-Az így kapott krémet a kihűlt tészta lapra kentem.
-Hűtőszekrényben 3 óra hosszat dermedni hagytam.
-A tortazseléport a csomagoláson lévő útmutató szerint a mangó nektárral és a vízzel felfőztem, hűlni hagytam majd rákentem a krémre.
-Tetejére csokoládé forgácsot szórtam
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése