Hozzávalók:
23dkg tönkölybúza liszt-vagy finom liszt
3db tojás
12dkg cukor
6g sütőpor
10dkg vaj
60ml tej
20g méz
10dkg erdei gyümölcs-fagyasztott
Elkészítés:
-Cukorral habosra kevertem a tojásokat.
-Mézzel, tejjel elkevertem az olvasztott, lehűtött vajat, a tojásos keverékhez adtam.
-Lisztben elkevertem a sütőport és a tojásos mézes masszához adagoltam.
-Az összeállított tészta egy éjszakát hűtőszekrényben pihent.
-Alaposan kikentem zsiradékkal a kosárka formákat, majd lisztet szórtam bele.
-A híg masszát a formába adagoltam, elosztottam rájuk a gyümölcsöt, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése