Gyorsan elkészíthető, kiadós és nagyon finom kis sütemény.
Hozzávalók:
a tésztához
40dkg tönkölybúza liszt fehér
15dkg krémtúró
8dkg cukor
4ek olaj
2ek tejföl
1db tojás
1/2csg sütőpor
a töltelékhez
15dkg mák-darálva
8dkg cukor
1.5dl tej-forralva
1db citrom reszelt héja
meggy kompót közepes üveggel
Elkészítés:
-A töltelékhez, cukorral összekevertem a darált mákot, a reszelt citrom héját, ráöntöttem a felforralt tejet. Félreraktam hűlni.
-Tésztához a lisztet, sütőport, túrót, cukrot összekevertem, majd hozzáadtam az olajat, tojást, tejfölt és cipóvá gyúrtam.
-Az összeállított tésztát három részre osztottam.
-Enyhén lisztezett munkafelületen kb 20x35 cm lapra nyújtottam, az egyik tésztát, rákentem a mákos töltelék harmadát, hosszanti oldal szélére meggyet sorakoztattam. Feltekertem. A másik két cipót is hasonlóan készítettem el.
-A három tekercset sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 25-30 perc alatt megsült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése