szilikonos mini pitesütő
Hozzávalók:
a tésztához18dkg tönkölybúza liszt
2dkg kakaópor
10dkg vaj
6dkg cukor
1db tojássárgája
a borkrémhez
4db tojássárgája
1db citrom héja-reszelve
14dkg cukor
4dl száraz fehérbor
2dl habtejszín
2tk zselatin
1dl víz
szőlő néhány szem
Elkészítés:
-A lisztet elkevertem a kakaóporral, hideg felkockázott vajat elmorzsoltam benne. Hozzáadtam a cukrot, majd a tojással tésztává formáztam. Hűtőszekrényben egy órát hűlt.
-Hat egyforma részre osztottam a tésztát és a mini pitesütőnél kicsit nagyobb körlapokat nyújtottam belőlük.
-Lisztes kézzel óvatosan beleigazítottam a tésztát a szilikonos mini pitesütőbe. Formástól hűtőszekrénybe tettem egy kicsit áthűlni.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsült.
-A formában hagytam kihűlni.
-Krémhez a tojások sárgáját összekevertem a cukorral, borral, reszelt citrom héjjal.
-Vízgőz felett folyamatos keveréssel besűrítettem.
-Vízben feloldottam a zselatint, majd a langyos krémhez kevertem.
-A hideg habtejszínt felvertem, krémhez adtam.
-A krémet jól áthűtöttem és szilikonos formában lévő tésztára öntöttem, pár szem szőlőt került a tetejére. (Egy kevés maradt a krémből azt pohárból elkanalaztuk.)
-Néhány órára hűtőszekrényben dermedt.
-Tálaláskor fordítottam le róla a szilikon formát.
Mini pitesütő megvásárolható a sutnifozni konyhafelszerelési webshopban.
mini pitesütő szett megvásárolható a webshopban
Mini pitesütő megvásárolható a sutnifozni konyhafelszerelési webshopban.
mini pitesütő szett megvásárolható a webshopban
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése