Hozzávalók:
Fehér tészta
30dkg tönkölybúza liszt világos
12dkg cukor
10dkg vaj
1db citrom reszelt héja
1db vanília rúd kikapart magja
1db tojás
Barna tészta
a fehér tészta hozzávalói +2 ek kakaó por
Elkészítés:
-A felkockázott HIDEG vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoltam a liszttel, majd hozzáadtam a cukrot, citrom héjat, vaníliát.
-A tojás hozzáadásával összeállítottam a tésztát.
-A barna tésztánál a tojás hozzáadása előtt még belekerült a kakaó por.
-Mindkét tésztát tetővel lezárt tálban hűtőszekrényben 1órát pihentettem.
-A fehér és a barna tésztát külön külön kinyújtottam kb fél cm vastagra majd a sütipecséttel mintáztam.
-180°C-ara előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsült.
-Kívül roppanós belül puha kekszek készültek ami jól záródó süteményes dobozban sokáig eltartható.
sütipecsét megvásárolható a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshopban
Sütipecsét használata: A pecséthez tartozó hengerrel a tésztából 6 cm-es köröket kiszúrtam, majd a hengeren keresztül megpecsételtem a 6 mintával. A pecsétet kiemelve a hengerből a szilikon mintázóhoz tapadt tésztát egy gyengéd, de határozott mozdulattal a szilikonos sütőpapírral leterített sütőlapra ejtettem. A pecsét nyelére gyakorolt gyengéd de határozott ütés hatására a szilikon mintázóról a tészta ráesik a sütőlapra, a kívánt helyre ahonnét már nem kell mozgatni, kerülve ezzel a deformálódást.
A tészta nyújtása, sem a sütipecsét használata nem igényelt lisztezést, a tészta hidegen tartása segítette ennek elkerülését.
A sütipecséthez tartozó szilikon mintázók tárolásra a szétszedhető sütipecsétben.
A blogon további sütipecsétes kekszek:
Karácsonyi sütipecsétes keksz
Sütipecsétes tallérok
Bagoly és smiley sütipecsétes keksz
eszközök sütéshez főzéshez
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése