Hozzávalók:
az omlós tésztához
45dkg tönkölybúza liszt világos
17dkg vaj
1db tojás
13dkg cukor
1csg sütőpor
a krémhez
2csg vaníliás pudingpor-főzhető
5dkg cukor
1csg vaníliás cukor
7,5dl tej
almás töltelékhez
1kg alma-tisztítva
cukor ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
Elkészítés:
-Az omlós tésztához a hozzávalókból tésztát gyúrtam, ketté vettem zárt tálban hűtőszekrényben pihentettem míg az almás töltelék és a krém elkészült.
-A krémhez, 2,5 dl tejben csomómentesre kevertem a pudingport.
-Maradék tejet felforraltam, beleöntöttem a pudingos tejet és a cukrot. Sűrűre főztem, kevergetve kihűtöttem.
-Az megtisztított almát ledaráltam, megpároltam, cukorral és fahéjjal ízesítettem, hűlni hagytam.
-Az egyik adag tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtottam, sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe simítottam.
-Ráhalmoztam az almás tölteléket, elsimítottam, majd a kihűlt krémet az almára öntöttem.
-Lisztezett nyújtólapon kinyújtottam a második tésztát, hullámos kiszúróval kivágtam, amit egymástól kicsit távolabb a krémre rakosgattam.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsült.
A tepsiben hagytam kihűlni, sütőpapír segítségével kiemeltem, a kekszek mellett kockára vágtam.
A sütésre is alkalmas kerámia tányér megvásárolható a Sütnifözni Konyhafelszerelési webshopban
eszközök sütéshez főzéshez
A sütésre is alkalmas kerámia tányér megvásárolható a Sütnifözni Konyhafelszerelési webshopban
eszközök sütéshez főzéshez
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése