Hozzávalók:
35dkg tönkölybúzaliszt világos
10dkg cukor
4db tojás
18dkg vaj
2dl tej
1csg sütőpor
10dkg mák-darálva
50dkg meggy-fagyasztott
Elkészítés:
-A tojásokat a cukorral, vajjal habosra kevertem.
-Hozzáadtam a lisztben elkevert sütőport és 1,5dl tejet. Alaposan összeforgattam.
- A masszát kétfelé vettem. Az egyék részhez kevertem a darált mákot és a maradék 0,5dl tejet. Jól összeforgattam.
- A masszát kétfelé vettem. Az egyék részhez kevertem a darált mákot és a maradék 0,5dl tejet. Jól összeforgattam.
-A koszorú formát kikentem vajjal, liszttel megszórtam.
-Váltakozva raktam bele 1 kanál fehér majd 1 kanál mákos tésztát, míg körbe nem értem. Bőségesen rászórtam a lecsepegtetett meggyből, majd a meggyet befedtem újabb adag tésztával. Ahol fehér volt oda mákos került és fordítva. Tetejére rászórtam a maradék meggyet.
-180°C-ra előmelegített sütőben, alsó felső sütéssel kb 40-45 perc alatt megsült. Formában hagytam kihűlni majd lecsatoltam a tésztáról a kuglóf koszorút.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése