Eszközök Sütéshez Főzéshez

Sütnifőzni Konyhafelszerelési Webáruházban vásárláshoz kupon:BLOG24 15000 Ft kosárérték felett

2015. 09. 25.

Túrós mákos zebra torta




Hozzávalók:


80dkg   krémtúró
15dkg   cukor
5db       tojás
1db       citrom reszelt héja
6g         sütőpor
1,5dl     olaj
20dkg   tönkölybúzaliszt világos
26dkg   natur joghurt
15dkg   mák-darálva

a forma kikenéséhez zsiradék, liszt



Elkészítés:

-A tojásokat a cukorral  habosra kevertem, hozzáadtam a krémtúrót, a citrom reszelt héját, majd a lisztet, sütőport, olajat, 20 dkg joghurtot.  Összekevertem.
-A masszát ketté vettem, egyik felébe belekevertem a darált mákot és a maradék 6 dkg joghurtot.
-Egy 26 cm-es kapcsos  tortaformát kikentem zsiradékkal, megszórtam kevés liszttel.
-Egy nagyobb kanállal a forma közepére adagoltam a mákos tésztából, a  mákos tésztára egy fehér tésztát. Váltakozva adagoltam a kétféle tésztát mindig az előző adag tetejére halmozva. A felül lévő tészta szépen nyomva az alatta lévőt, megoldva ezzel a tészta terülését, és mire a  tészta elfogyott szépen kiterülve betöltötte a formát.
-Munkalaphoz ütögettem a tésztával töltött formát, hogy a közepén  lévő púposodás is egyenletessé váljon.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 40-45 perc alatt megsült.








                                                                  eszközök sütéshez főzéshez



2015. 09. 22.

Sajtos magos pogácsa




Hozzávalók:

60dkg    tönkölybúza liszt
3dkg      élesztő-friss
1tk         cukor
0,5 dl     tej
2tk         só
22dkg    libazsír
1db        tojás
13dkg    sajt füstölt-reszelve
13dkg    tejföl
12dkg    magkeverék

1db        tojás tetejére lekenéshez

Magkeverék: ezen a néven kapható magkeverék aminek az összetétele: szezámmag, lenmag, napraforgó mag, rozspehely, 







Előkészítés:

Langyos tejben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt.
Felfutott.

Elkészítés:

-Tálba szitáltam a lisztet, elkevertem a sóval, elmorzsoltam zsiradékkal.
-Közepébe öntöttem a felfutott élesztőt, tojást, tejfölt, összegyúrtam. 
-Enyhén lisztezett munkalapon téglalapra nyújtottam, és rászórtam a sajt és a magkeverék háromnegyedét.
-Gondolatban  függőlegesen  elharmadoltam, és a bal oldali darabot  a középsőre  hajtottam, majd rá a  jobb oldalit. Az így kapott csíkra szórtam sajtot ( egy keveset hagytam a tetejére ) és a maradék magkeveréket.
-A tészta felső harmadát behajtottam a közepéig, az alsó harmadát szintén a közepéig. Majd egymásra hajtottam a részeket, becsukva mint a könyvet.
-Éjszakára tetővel zárt tálban hűtőszekrényben pihentettem.
-Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb ujjnyi  vastagra nyújtottam és  4 cm-es pogácsaszaggatóval  kiszaggattam.
-Sütőpapírral leterített sütőlemezen  még 30 percet pihenettem, majd tojással megkentem a tetejét, sajtot szórtam rá.
-200°-ra  előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsült.


                                                                      eszközök sütéshez főzéshez



2015. 09. 17.

Mákos meggyes koszorú





Hozzávalók:


35dkg    tönkölybúzaliszt világos
10dkg    cukor
4db        tojás
18dkg    vaj
2dl         tej
1csg       sütőpor
10dkg    mák-darálva
50dkg    meggy-fagyasztott

forma kikenéséhez zsiradék, liszt








Elkészítés:

-A tojásokat a cukorral, vajjal habosra kevertem.
-Hozzáadtam a lisztben elkevert sütőport és 1,5dl tejet. Alaposan összeforgattam.
- A masszát kétfelé vettem. Az egyék részhez kevertem a darált mákot  és a maradék 0,5dl tejet. Jól összeforgattam.
-A koszorú formát kikentem vajjal, liszttel megszórtam.
-Váltakozva raktam bele 1 kanál fehér majd 1 kanál mákos tésztát, míg körbe nem értem. Bőségesen rászórtam a  lecsepegtetett meggyből, majd a meggyet befedtem újabb adag tésztával. Ahol fehér volt oda mákos került és fordítva. Tetejére rászórtam a maradék meggyet.
-180°C-ra előmelegített sütőben, alsó felső sütéssel kb 40-45 perc alatt megsült. Formában hagytam kihűlni majd lecsatoltam a tésztáról a kuglóf koszorút.







                                                                    eszközök sütéshez főzéshez


2015. 09. 11.

Szilvás tekercs




Hozzávalók:

a tésztához
20dkg      tönköly liszt világos
12,5dkg   natur krémsajt
10dkg      vaj
7dkg        cukor
1tk           só



a töltelékhez
30dkg    szilva-magozva apróra vágva
8dkg      dió-durvára vágva
3ek        barna cukor
2tk         fahéj-őrölt



Elkészítés:

-Tésztához a krémsajtot, puha vajat és a cukrot habosra kevertem,    hozzáadtam a lisztet és a sót.
-A nagyon lágy tésztát éjszakára hűtőszekrényben  pihentettem.
-Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb 40x30 cm-es méretre  kinyújtottam. Hidegen ajánlott kinyújtani, ha felmelegszik szakadni fog.
-Ráterítettem a durvára vágott diót, majd  a fahéjjal, cukorral összekevert szilvát.
-Hosszabbik oldalán feltekertem, majd a tekercset  kb 2 cm-es darabokra szeltem.
-Sütőpapírral leterített sütőlapon  180°C-on kb 30 perc alatt megsült.


                                                                    eszközök sütéshez főzéshez



2015. 09. 09.

Káposztás-sárgarépa saláta






Hozzávalók:

20dkg    káposzta
30dkg   sárgarépa
1db       vöröshagyma
30dkg   majonéz
3ek       almaecet
1tk        cukor
só         ízlés szerint


Előkészítés:

A sárgarépát és a káposztát csíkokra vágtam. A hagymát finomra aprítottam. Összekevertem.


Elkészítés:

Majonézbe kevertem az ecetet, cukrot, sót, és a káposztás- sárgarépára öntöttem. Összekevertem, éjszaka hűtőszekrényben áthűlt, összeért.



              állítható pengével szeletelő





                                                                            eszközök főzéshez




2015. 09. 08.

NoSalty nyári receptverseny

A NoSalty nyári receptversenyén  a Szakmai Zsűri döntése alapján
a Diós és mákos csavart kalácsom  kapta a megtisztelő 1. helyet.
Elkészítése kicsit időigényes de megéri vele foglalkozni.










2015. 09. 01.

Körtés-áfonyás sütemény







Mivel a süteményben a körte alulra került, tálaláskor ez megfordítható és akkor már  körtés-áfonyás fordított süteménynek is nevezhető.


Hozzávalók:

15dkg    vaj
10dkg    cukor
2db        körte-nem kell meghámozni
25dkg    áfonya
3db        tojás
20dkg    liszt
1/2csg   sütőpor
1tk         őrölt gyömbér
1ek        tej
3ek        barna cukor




Elkészítés:

-A vajat cukorral habosra kevertem majd egyenként hozzáadtam a tojásokat. 
-Hozzákevertem a lisztben elkevert sót, gyömbért, tejet.     Összeforgattam.
-Egy 24x24 cm-es sütőformát kibéleltem sütőpapírral, enyhén  kikentem zsiradékkal majd rászórtam a barna cukrot.
-Az alját kiraktam az összes szeletelt  körtével, és az áfonya  felével.
-Ráöntöttem a masszát és rászórtam a maradék áfonyát.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsült.
-Tálalható körtével felfelé is, akkor nevezhetjük körtés áfonyás fordított süteménynek is.



                                                                      sütéshez főzéshez eszközök