Hozzávalók:
20dkg kukoricadara15dkg kukoricaliszt
1l víz
só ízlés szerint
2tk lestyán-szárított
5dkg sajt-reszelve
3dl tejföl
metélő hagyma ízlés szerint
10dkg sonka-apróra kockázva
Elkészítés:
A vizet felforraltam, majd belekevertem a darát és a lisztet. Belekevertem a sót és a lestyánt.Néhány percig-míg formálhatóvá válik, még főztem majd lezártam alatta a hőforrást.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam-így nem kellett hozzá olaj. Néhány darab tetejére reszelt sajtot szórtam és 190°C-ra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt ropogósra sült.
Az apróra kockázott sonkát kicsit megpirítottam-saját zsiradéka elég, majd a tejfölbe kevés metélő hagymát kevertem ami a puliszka mellé került.
Szaftosabb húsok, saláta, vagy zöldségek mellé egyaránt alkalmas köret.
fűszertároláshoz üvegek
eszközök sütéshez főzéshez
fűszertároláshoz üvegek
eszközök sütéshez főzéshez
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése