Hozzávalók:
a tésztához
5dkg finom liszt
5dkg durum liszt
10dkg dió-darálva
6dkg kókuszvirág cukor v. 10dkg cukor
8dkg vaj
1tk sütőpor
1db tojás
a töltelékhez
35dkg tejföl-nagy pohár
2db tojás
2ek kókuszvirág cukor v. 4ek cukor
1tk őrölt fahéj
1/2 csg vaníliás puding por
50dkg eper
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból cipót gyúrtam, lágy tészta alakult ki, amit 1/2 órára hűtőszekrénybe tettem pihenni, majd két sütőpapír között kinyújtottam és az alsó sütőpapírral együtt kisebb sütőformába-24x24 cm-be helyeztem.
170°C-ra előmelegített sütőben 15 percig elősütöttem, majd kivettem, rászórtam a darabolt epret és a tölteléket.
Visszatolva sütőbe, 180°C-on még kb 30-35 percig sütöttem.
A töltelékhez a felvert tojáshoz kevertem a tejfölt, cukrot, fahéjat, por alakban a puding port, a tésztán lévő eperre öntöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése