Hozzávalók:
15dkg finom liszt
10dkg durum liszt
5dkg tk tönköly liszt
23dkg vaj
15dkg cukor
1/2csg sütőpor
só csipet
4db tojás
6ek tej
10dkg mix-vörös áfonya, fekete cseresznye, csoki csepp
6dkg étcsokoládé-reszelve
2ek rum
Elkészítés:
Vajat a cukorral habosra kevertem, majd a tojásokat egyenként hozzáadtam.
A liszteket összekevertem a sóval, majd a tejjel váltakozva a tojásos krémhez adagoltam.
Az összekevert tésztát két felé vettem.
Az egyikbe belekevertem az aszalt keveréket, a másikba csokoládét a rummal.
Szilikonos kuglóf formába-nem kell zsiradékkal kikenni- öntöttem a fehér tészta felét, majd rá az összes barna tésztát, és végül a maradék fehér tésztát a tetejére terítettem.
Villával kicsit összekevertem a rétegeket.
180°C-ra előmelegített sütőben kb 40-45 perc alatt megsült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése