Hozzávalók:
a tésztához
30dkg liszt
10dkg cukor
10dkg vaj
1db citrom reszelt héja
1db tojás
a krémhez
1/2db vaníliás pudingpor
1,5dl tej
2ek cukor
5dkg vaj
15dkg eper
15dkg eper
Elkészítés:
A liszttel elmorzsoltam a hideg vajat, majd hozzáadtam a cukrot, citrom héjat, tojást. Összegyúrtam, tetővel lezárt tálban 1 órát hűtőszekrényben pihentettem.
Fél cm vastagra kinyújtottam, majd sütipecséttel mintáztam.
Sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsültek.
Miután kihűltek, az epres krémmel töltöttem.
Krémhez, a pudingot kevés tejjel simára kevertem, a maradék tejet cukorral felforraltam, és a pudingos keverékhez adtam. Felfőztem, besűrítettem, hozzáadtam a vajat, és a durvára turmixolt epret. Kihűlt krémmel megtöltöttem a kekszeket.
Sütipecsét használatáról a Sütipecsétes talléroknál részletesen.
gyerekeknek porcelán tányérok, bögrék
Sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsültek.
Miután kihűltek, az epres krémmel töltöttem.
Krémhez, a pudingot kevés tejjel simára kevertem, a maradék tejet cukorral felforraltam, és a pudingos keverékhez adtam. Felfőztem, besűrítettem, hozzáadtam a vajat, és a durvára turmixolt epret. Kihűlt krémmel megtöltöttem a kekszeket.
Sütipecsét használatáról a Sütipecsétes talléroknál részletesen.
gyerekeknek porcelán tányérok, bögrék
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése