Pikáns íz a lekvárban
Hozzávalók:
2kg sárgabarack
200g befőzőcukor steviával
2db citrom leve
3db chili paprika
Elkészítés:
- A megmosott sárgabarackokat szűrőkanállal 1-2 percre forró vízbe engedtem, majd hideg vízbe szedtem, ezáltal gyorsan le is hűlt.
- A vízből kiemelve lecsepegtettem, a héját lehúztam, magját eltávolítottam.
- Egy nagy fazékba öntöttem a barackokat, rászórtam a befőzőcukrot, egész chilit, citrom levét, elkezdtem folyamatos keveréssel nagy lángon főzni, de csak annyira volt magas a hőmérséklet, hogy ne képződjön hab.
- Puhult, botmixerrel pürésítettem, tovább főztem, kevergetve, megakadályozva a hab képződést.
- Amint a megfelelő sűrűséget elérte, a forró lekvárt az előre elkészített üvegekbe mertem. ( tányérra kicseppentve néhány percnyi várakozás után ellenőrizhető a kívánt állag )
- A teli töltött üvegeket lezárás után fejre állítottam kb 15 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése