Sok híres ember nevével összefonódó étel forog mai napig is a köztudatban. Garibaldi egyszerű ember volt, az egyszerű ételeket kedvelte. Ezt könnyen elkészíthető sütit hozzá kötik.
Hozzávalók:
a tésztához
250g liszt
1tk só
150g vaj
100g cukor
30ml tej
töltelékhez
2ek ribizli lekvár
50g ribizli
20g cukor
1tk fahéj
lekenésre
1db tojás sárga
Elkészítés:
- Átszitált lisztben elkevertem a sót, cukrot.
- Hozzáadtam a hideg felkockázott vajat.
- Gyorsan összemorzsoltam az alapanyagokat.
- Tej hozzáadásával összeállítottam a tésztát.
- Ketté vetem és hűtőszekrényben kb fél óra alatt áthűlt.
- 25 x 25 cm re nyújtottam a gombócokat.
- Egy 25x25 cm méretű tepszibe fektettem az egyik kinyújtott lapot.
- Megkentem vékonyan ribizli lekvárral.
- Rászórtam a lecsepegtetett ribizli szemeket majd a fahéjas cukor felét.
- Befedtem a másik kinyújtott tészta lappal.
- Lekentem tojás sárgával.
- Megszórtam a maradék fahéjas cukorral.
- 180°C-ra előmelegített sütőben kb 40 percig sült.
- Kicsit keményre ropogósra sütöttem.
- Jól záródó dobozban pár napig eltartható, nem nagy adag sokáig nem tart ki.
Kerek Sütis Tároló megvásárolható a Webáruházban |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése