Áfonya csokoládé ricotta együtt csak jó lehet
Hozzávalók:
a tésztához
400g liszt
250g vaj
110g cukor
1db citrom héja-reszelve
2db tojás M
az áfonyás réteghez
350g áfonya
40g cukor
1db citrom leve
10g étkezési keményítő
50g süthető csoki csepp
a túrós réteghez
500g ricotta
100g cukor
2db tojássárga
1db citrom héja
Elkészítés:
- Átszitált lisztben elmorzsoltam a hideg felkockázott vajat.
- Hozzáadtam a cukrot, citromhéjat.
- Tojás hozzáadásával összeállítottam a tésztát, amit
- 1/3-2/3 arányban elosztottam.
- A nagyobbik részt egy 28-cm-es kivehető aljú pitesütő formába terítettem.
- Befedtem sütőpapírral, kerámia sütőbabot öntöttem rá és elősütöttem.
- 180°C-on 15 percig, a nehezéket eltávolítva még 10 percig.
- Közben az áfonyát cukorral citrom levével összefőztem, étkezési keményítővel besűrítettem.
- Miután kihűlt az elősütött tésztára öntöttem, megszórtam csoki cseppel.
- A túrós részhez a ricottát összekevertem a tojássárgával, cukorral, citrom héjjal.
- Ráöntöttem az áfonyás-csokis rétegre,
- Maradék tésztával a töltelék tetejére került tészta minta.
- 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsült
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a Sütnifőzni Konyhafelszerelési webáruház
2023.05.15-ig vásárláshoz kupon: pite - ezzel a kuponnal a webáruházban 13 .000 .- Ft kosárérték felett
10 % kedvezménnyel vásárolható minden készleten lévő termék
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése