Eszközök Sütéshez Főzéshez

Sütnifőzni Konyhafelszerelési Webáruházban vásárláshoz kupon:BLOG24 15000 Ft kosárérték felett

2023. 04. 28.

Kakaós krémes



Hozzávalók:
a tésztához


180g         liszt
120g         cukor
4db           tojás M
12g           sütőpor
20g           kakaópor
50ml        étolaj



a krémhez

225g     Házi Krémes Krém por ( 1 csg Dr Oetker ) 
800ml   tej



Elkészítés

  • Kémhez hideg tejben elkevertem a krémport amit nagyon gyorsan össze lehet állítani.
  • A kihűlt tésztára simítottam.
  • 2-3 óra hűtés után szeletelhető.












Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a Sütnifőzni Konyhafelszerelési Webáruház

2023. 04. 21.

Áfonyás ricottás csokis pite

 Áfonya csokoládé ricotta együtt  csak jó lehet








Hozzávalók:
a tésztához

400g    liszt
250g    vaj
110g   cukor
1db     citrom héja-reszelve
2db     tojás  M

az áfonyás réteghez

350g   áfonya
40g     cukor
1db     citrom leve
10g     étkezési keményítő

50g  süthető csoki csepp

a túrós réteghez

500g    ricotta
100g    cukor
2db      tojássárga
1db     citrom héja





Elkészítés:




  • Közben az áfonyát  cukorral citrom levével összefőztem, étkezési keményítővel besűrítettem.
  • Miután kihűlt az elősütött tésztára öntöttem,  megszórtam csoki cseppel.
  • A  túrós részhez  a ricottát összekevertem a tojássárgával, cukorral, citrom héjjal.
  • Ráöntöttem az áfonyás-csokis rétegre,
  • Maradék tésztával  a töltelék tetejére került tészta minta.
  • 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsült











               
                Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a Sütnifőzni Konyhafelszerelési webáruház



      2023.05.15-ig vásárláshoz  kupon:  pite  -  ezzel a kuponnal  a webáruházban 13 .000 .- Ft kosárérték felett 
                                    10 %  kedvezménnyel vásárolható  minden készleten lévő termék


Almás-diós pite sütés nélkül

 Gyorsan elkészíthető sütés nélküli desszert



Hozzávalók:
a tésztához

400g  zabkeksz
30g    dió-darálva
100g  vaj


a töltelékhez

120g       vaníliás puding por-főzhető
120g       cukor
800ml     víz
1000g     alma-tisztítva reszelve
1mk        őrölt fahéj

tetejére-opcionális

20g   durára vágott dió
10g   vaníliás cukor
1mk  fahéj



Elkészítés:

  • Aprítóban morzsásra forgattam a kekszet.
  • Hozzákevertem a diót, puha vajjal összeállítottam.
  • 30 cm-es piteformába nyomkodta a tésztát, egy   tészta henger  segítségével  egyenletesre, oldalára is bőven jutott.
  • Hűtőszekrényben pihent míg összedermedt, legalább 1 óráig.

  • A töltelékhez  kevés vízben (kb 2 dl  ) csomó mentesre kevertem a pudingport, cukrot, fahéjat.
  • Maradék vizet  is hozzáöntöttem, összefőztem, a reszelt almával.
  • Kihűlve a kekszes alapra terítettem.
  • Tetejére  vaníliás fahéjas cukorba forgatott durvára vágott diót szórtam.
  • Minimum 3 óra dermedés kell neki de egy éjszaka sem árt.








              Sütéshez Főzéshez eszközökben parnerem a Sütnifőzni Konyhafelszerelési webáruház


2023. 04. 19.

Csokicseppes pite

Omlós keksz tészta  pitesütő formában elkészítve 

Ha nincs idő linzer tészta kinyújtásra,  kiszaggatásra és még lekvárral összeragasztani is akkor  a piteformában megsütött linzer tészta ideális megoldás hogy még is csak készüljön linzer.
Ünnepekre, sütis dobozba, nasinak, betoppanó vendégeket is kínálhatunk vele






Hozzávalók:

250g    liszt
20g      étkezési keményítő
200g    vaj
70g      cukor
1tk       vanília kivonat
1mk     só
1db      citrom leve
1db      citrom reszelt héja
200g    csokicsepp süthető




                                  Pitesütő forma a Sütnifőzni Konyhafelszerelési Webáruházban


Elkészítés:
  • Összekevertem a puha vajat, cukrot, citromlevet és héjat, vanília kivonatot, hozzáadtam a lisztben elkevert keményítőt.
  • Mikor felvette a morzsás állapotot hozzáadtam a csokicseppet.
  • Piteformába nyomkodtam.
  • 180°C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsült
  • Kihűlés után szeleteltem
















oldalsávban vásárláshoz kedvezményes kupon található











2023. 04. 12.

Zöldséges pite

Zöldséges pite hidegen is melegen is 


Hozzávalók 
a tésztához


125g      finom liszt
125g      tk liszt
4g          só
5g          bazsalikom-szárított
170g      vaj
1db       tojás M
5ek        víz 


a töltelékhez

56g        vöröshagyma
100g      füstölt tarja
1ek        olaj
400g      kaliforniai paprika-színes
180g     cukkini
10g       parmezán


az öntethez
2db       tojás M 
200ml  tejszín
            só, bors, bazsalikom



Elkészítés:

  • Az átszitált liszteket a hideg felkockázott vajjal elkevertem hozzáadtam a fűszereket,
  • Tojással, vízzel összeállítottam a tésztát. ( a választott liszttől függően több vizet is  felvehet, a tészta rugalmas legyen puha és nem kemény )
  • Hűtőszekrényben pihent  fél órát, majd kinyújtottam, pitesütő formába igazítottam 
  • Elősütöttem a tésztát  vaksütéssel, 180°C-on kb 15 percig, a sütőbab eltávolítása után még kb 10 percig.
  • Vaksütés: Pitesütésnél a pite tészta megtöltése előtt a tésztát elő kell sütni, ne maradjon nyers a tészta, a  nedves töltelék eláztatja.
    Ehhez a formába nyomkodott tésztára sütőpapírt terítettem, kerámia sütőbabbal megtöltöttem. Ez nehezékként szolgál, nem hólyagosodik fel a tészta, a perem nem deformálódik.


  • Töltelékhez olajon hagymával  kisütöttem a tarját, kihűlt.
  • A  zöldségeket felaprítottam.
  • Mindezeket összekevertem,  a parmezánnal is.

  • Az elősütött  pite tésztára halmoztam a  tölteléket.
  • Az öntethez valókat jól összekevertem, ráöntöttem a töltelékes pitére.
  • 180°C-s sütőben még kb 20 percet sült











2023. 04. 11.

Spenótos tojásos pite

 Spenótos ricottás  tojásos sós  pite

Köretnek, saláta, sonka mellé változatosan fogyasztható


Hozzávalók:

a tésztához
300g        liszt
200g        vaj
3tk           só
1db          tojás M
                szükség szerin hideg víz


a spenótos alaphoz
1db         vöröshagyma
600g       spenót levél
40g         parmezán 
1db         tojás M
1ek         olaj
               só, bors


a sajtos rátéthez

250g      ricotta
250g      natur krémsajt
40g        parmezán 
1db        tojás M
              só, bors, szerecsendió,
            

4db        tojás sárga  M


Elkészítés:


  • Az átszitált liszthez kevertem a sót, hideg felkockázott vajat, gyors mozdulattal elmorzsoltam benne.
  • Tojás hozzáadásával összeállítottam ( liszttől függően ha szükséges hideg vizet lehet hozzá adni )
  • Tészta 2/3 részét Pitesütő formába nyújtottam, villával megszurkáltam.
  • Vaksütéssel a tésztát elősütöttem 180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt.

Vaksütés: Pitesütésnél a pite tészta megtöltése előtt a tésztát elő kell sütni, ne maradjon nyers a tészta, a  nedves töltelék eláztatja.
Ehhez a formába nyomkodott tésztára sütőpapírt terítettem, kerámia sütőbabbal megtöltöttem. Ez nehezékként szolgál, nem hólyagosodik fel a tészta, a perem nem deformálódik.


  • Olajon megpirítottam a durvára vágott vöröshagymát, megmosott lecsepegtetett  spenótot hozzáadtam, sóval borssal fűszereztem.
  • Miután összeesett, lecsepegtettem, kihűlés után papírtörlővel felitattam róla a nedvességet.
  • Reszelt parmezánnal, tojással összekevertem.

  • Sajtos rátéthez a hozzávalókat összekevertem.

  • Az elősütött pite tészta aljára tettem a spenótot, elterítve.
  • Rákerült a sajtos töltelék.
  • 4db  egész tojás sárgát ( ne szakadjon szét ) a töltelékre öntöttem-lehet több is
  • Maradék tésztát  (az 1/3 részt) kinyújtottam, sütemény kiszúróval tojás formákat készítettem amivel befedtem a töltelék egy részét.
  • Készre sütöttem 180°C-on kb 20 perc alatt.