Zöldséges pite hidegen is melegen is
Hozzávalók
a tésztához
125g finom liszt
125g tk liszt
4g só
5g bazsalikom-szárított
170g vaj
1db tojás M
5ek víz
a töltelékhez
56g vöröshagyma
100g füstölt tarja
1ek olaj
400g kaliforniai paprika-színes
180g cukkini
10g parmezán
az öntethez
2db tojás M
200ml tejszín
só, bors, bazsalikom
Elkészítés:
- Az átszitált liszteket a hideg felkockázott vajjal elkevertem hozzáadtam a fűszereket,
- Tojással, vízzel összeállítottam a tésztát. ( a választott liszttől függően több vizet is felvehet, a tészta rugalmas legyen puha és nem kemény )
- Hűtőszekrényben pihent fél órát, majd kinyújtottam, pitesütő formába igazítottam
- Elősütöttem a tésztát vaksütéssel, 180°C-on kb 15 percig, a sütőbab eltávolítása után még kb 10 percig.
- Vaksütés: Pitesütésnél a pite tészta megtöltése előtt a tésztát elő kell sütni, ne maradjon nyers a tészta, a nedves töltelék eláztatja.Ehhez a formába nyomkodott tésztára sütőpapírt terítettem, kerámia sütőbabbal megtöltöttem. Ez nehezékként szolgál, nem hólyagosodik fel a tészta, a perem nem deformálódik.
- Töltelékhez olajon hagymával kisütöttem a tarját, kihűlt.
- A zöldségeket felaprítottam.
- Mindezeket összekevertem, a parmezánnal is.
- Az elősütött pite tésztára halmoztam a tölteléket.
- Az öntethez valókat jól összekevertem, ráöntöttem a töltelékes pitére.
- 180°C-s sütőben még kb 20 percet sült
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése