A tavasz első zöld fűszere a medvehagyma
Ez a zöld fűszer csak nagyon rövid ideig áll a rendelkezésünkre ezért több módon ajánlatos átmenteni az év további napjaira.
Lehet Pestóba elkészíteni vagy vajba keverni vagy csak egyszerűen összeaprítani és fagyasztó dobozba kanalazni
vagy sóba összekeverni ami a mennyiségtől függően jól kitart az évben.
Medvehagymás só
Sóba kevert medvehagyma felhasználható főzéshez sütéshez egyaránt. Húsokhoz, levesekhez, tésztába keverni vagy tészta tetejére sómártásként is.
Elkészítése nagyon egyszerű főzés mellett is elkészíthető nem kell plusz idő ráfordítás.
Hozzávalók:
1/2kg tengeri só
2csg medvehagyma
Elkészítés:
- A megmosott medvehagymát saláta centrifugával megszárítottam.
- Késes aprítóval finomra aprítottam.
- Hozzákevertem a medvehagymát.
- Sütőpapírral leterített tepsibe szétterítettem.
- 70°C-ra előmelegített sütőben csörgősre szárítottam 3 óra alatt.
- Ha nedves marad penészedik.
- Jól záródó dobozba kanalaztam.
Sómártás is készült vele amit perecre locsoltam
Elkészítése:
- 4ek víz
- 2ek liszt
- 1ek medvehagymás só
Perecet félidőben kivettem a sütőből meglocsoltam a sós mártással, visszatoltam és még kb 20 percig sütöttem.
A hagymás aroma megtartásához légmentesen záródó dobozkákba zártam, ezek az apróka ételtároló dobozkák a medvehagymás vaj tárolására is tökéletesek
Az oldalsávban minden hónapban található KUPONKÓD a vásárláshoz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése