Hozzávalók:
a tésztához
20dkg tönköly liszt világos
9,5dkg vaj
4dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
1mk só
3ek hideg víz
a töltelékhez
1kg alma tisztítva -0,5kg reszelve héj nélkül -0,5kg szeletelve héjasan
2tk fahéj
2dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
opcionális
2ek baracklekvár
3dkg szeletelt mandula
Elkészítés:
-A tésztához a vajat liszttel elmorzsoltam, hozzáadtam a cukorhelyettesítőt, sót, majd a vízzel tésztagombóccá formáztam.
-Kinyújtottam és egy 25 cm-es piteformába simítottam.
-Vaksütéssel a tésztát elősütöttem 180°C-on kb 20 percig
-Az alma felét lereszeltem, majd ízesítettem és megpároltam.
-A tésztára simítottam, befedtem a szeletelt almával.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsült.
-Sütőből kivéve olvasztott lekvárral átkentem, szeletelt mandulával megszórtam
A pitesütők sütőbabbal kedvezményesen megvásárolható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése