Hozzávalók:
a tésztához
5db tojás
4dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
10dkg DW sütemény liszt
10dkg tönköly liszt világos
6g sütőpor
1dl olaj
1dl víz
4dkg kakaópor
50dkg alma-tisztítva
a krémhez
6dl tej
8dkg vanília pudingpor
2dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
50dkg mascarpone
fahéj
Elkészítés:
-A tojássárgáját összekevertem a cukorpótlóval, olajjal, vízzel majd beleforgattam a sütőporos liszteket és a felvert tojás fehérjét.
-Kettévettem a tésztát egyikbe belekevertem a kakaóport.
-Egy 24x24 cm-sütőforma aljába rétegeztem a szeletelt almát, majd ráöntöttem a fehér tésztát, arra a barna tésztát.
-Villával kicsit összekevertem.
-180°C-ra előmelegített sütőbe kb 30 perc alatt megsült.
-A krémhez kevés tejjel csomómentesre kevertem a pudingport, majd a felforrt tejhez adtam, a cukorpótlót is. besűrítettem.
-Miután kihűlt hozzákevertem a mascarponét.
-A kihűlt tésztát a sütőforma aljával kiemeltem a formából, megfordítottam ( az alma került felülre ) Ráöntöttem a mascarponés pudingos krémet.
-Éjszakára hűtőszekrényben áthűlt
-Tálaláskor fahéj került rá.
A recept innét amit ch csökkentettre alakítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése