Hozzávalók:
a tésztához
30dkg tönköly liszt világos
10dkg cukor
15dkg vaj
2db tojássárga
1db citrom héj-reszelve
a töltelékhez
15dkg mák darálva
4dkg cukor
1dl tej
1/2 citrom héja és leve
forgatáshoz
tojásfehérje
5dkg krokánt
a töltelékhez
15dkg mák darálva
4dkg cukor
1dl tej
1/2 citrom héja és leve
forgatáshoz
tojásfehérje
5dkg krokánt
Elkészítés:
-Lisztben elmorzsoltam a vajat, majd a többi hozzávalót is belekevertem, legvégén a tojással összeállítottam, gombóccá formáztam.
-Hideg helyen pihentettem.
-Ketté vettem a tésztát, vékonyra nyújtottam, megkentem a töltelék felével, hosszanti oldalán feltekertem,
-Tojásfehérjével bekentem, krokántba forgattam.
-Újra hidegre került kb 1 órára, majd kb 1,5 cm vastagra felszeltem, és sütőpapírral leterített sütőlapon kb 10 perc alatt megsült.
-Zárt dobozban több napig eltartható.
Töltelék: a darált mákot összekevertem felforrt cukros tejjel, belekevertem a citrom levét, héját. Átforgattam, kihűlve kentem a tésztára.
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni konyhafelszerelési webshop
Fém süteményes dobozok linzerekhez kekszekhez
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni konyhafelszerelési webshop
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése