A zserbót nem szeretjük nagyon tésztásan csakis úgy ha tészta és töltelék határai összemosódnak.
Ezért nálunk így készült.
Hozzávalók
a tésztához
50dkg tönköly liszt világos
30dkg vaj
2dkg DW 1:4 cukorhelyettesítő
1tk só
1dl tej
2db tojás
7dkg édes kovász
a töltelékhez
24dkg dió-darálva
12kánál barack lekvár
a tetejére
10dkg étcsokoládé
1ek étolaj
Elkészítés
-A vajat, liszttel elmorzsoltam, hozzáadtam a cukorpótlót, sót, kovászt, tejjel, tojással tésztává formáztam.
-2 órát szoba hőmérsékleten pihentettem, majd zárt kelesztő tálban 12 órát érleltem hűtőszekrényben.
-A 12 óra letelte után fél órát engedett a hideg tészta, majd négy részre osztottam.
-Egyenként kinyújtottam a lapokat, egy 28x32 cm-es tepsibe rétegeztem a töltelékkel.
-30 perc pihentetés után 180°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsült.
-Miután kihűlt gőz fölött olvasztott csokoládé került rá.
-Mivel nem szeretjük a nagyon kelt, tésztás zserbót, több kelesztést nem kapott, nekünk így volt jó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése