Hozzávalók:
a tésztához
8db tojás
24dkg cukor
28dkg dió-darálva
14dkg liszt
12g sütőpor
2ek olaj
1db narancs héj -reszelve
a krémhez
5db tojás sárga
5dl tej
8dkg cukor
5dkg liszt
1db vanília kikapart magja
14dkg dió-darálva
1db narancs héja-reszelve
14dkg vaj
Elkészítés:
-A tésztához a tojásokat elkevertem a cukorral, majd a lisztben elkevert sütőport és diót hozzáadtam a tojásos masszához.
-Végül belekevertem az olajat és a narancs héjat is.
-Egy 25x25 cm-es kivehető aljjal rendelkező sütőformába egyenletesen elosztottam.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsült.
-Miután kihűlt félbe vágtam, krémmel töltöttem.
-1-2 óra szilárdulás után szeletelhető.
Krém:
-A tejet forróra ( nem kell felforralni ) melegítettem a vanília magokkal, majd kihűtöttem.
-A tojássárgákat csomómenetesre kevertem a cukorral és a liszttel, majd hozzáadtam a tejet.
-Gőz fölött besűrítettem, kicsit kihűtöttem majd hozzáadtam a vajat , diót, narancs héjat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése