Hozzávalók:
a tésztához
35dkg tönköly liszt-világos
2tk só
1db tojás
13dkg vaj
ízlés szerint bazsalikom
a töltelékhez
25dkg paradicsom-vegyes szín
25dkg paprika-színes
15dkg füstölt sonka
az öntethez
3db tojás
15dkg füstölt sonka
az öntethez
3db tojás
25dkg ricotta
2dl tejszín
10dkg parmezán sajt-reszelve
só, bazsalikom, bors
só, bazsalikom, bors
Elkészítés:
-A tészta alaphoz a lisztet elmorzsoltam a vajjal, hozzáadtam a sót, bazsalikomot, tojással és egy kevés hideg vízzel tésztává formáztam. Kinyújtottam, majd egy alacsony peremű 21x31cm-es kivehető aljjal rendelkező pitesütőbe simítottam.
-A tésztára sütőpapírt terítettem, amire kerámia sütőbabot öntöttem.
-180°C-on, 10 percig elősütöttem a tésztát, majd a sütőpapírral együtt eltávolítottam a kerámia babot.
-Felszeletelt paprikával és paradicsommal beborítottam a tésztát, elosztottam rajt szeletenként feltekert sonkát majd az öntethez a hozzávalókat összekevertem, zöldségre öntöttem.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsült.
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése